Teman


Groundance med temanGROUNDANCE – närvaro i rörelse och vila

Grundpass där yoga, dans, rytm, avspänning och kroppskännedom finns med som ingredienser. Barfotafötters tramp och jordnära rörelser på kroppens villkor där ledorden är närvaro, andning, avspänning och glädje. En totalgenomgång av kroppen med både hög energi och avslappning. Som en aktiv meditation.


GROUNDANCE – med Yoga

Groundance som avslutas med ett mjukt yoga-pass (Hatha yoga) samt djupavslappning. Att först få uttrycka sig i rörelse i dansen och sedan mjukt sträcka igenom hela kroppen för att till sist vila i djupavslappning lämnar dig i en känsla av frid och balans.


GROUNDANCE – med Dans

Groundance som koncept, men här dansar vi traditionella Ghanadanser. Ibland med levande trummor. De traditionella danserna berättar alltid en historia, och det är den historien dansaren berättar med sin kropp. Här tillkommer koreografi till de olika stegen.


GROUNDANCE – med Rytm

Groundance med rytmförståelse. Klappa rytmer, sjunga rytmer, känna rytmen i kroppen. När vi förstår hur rytm och rörelse sitter ihop, kan vi uppleva rörelserna ännu tydligare. Nu kan vi överlämna oss till musiken och låta rytmerna bära oss och våra rörelser.


GROUNDANCE – med Avspänning

Groundance med efterföljande lång djupavslappning. Kroppsscanning, visualiseringsövningar, andningsövningar, Yoga Nidra. Efter total-genomgången av kroppen i Groundance är vi väl förberedda för att bjuda in avslappning för både kropp och själ. En djupavslappning är synnerligen välgörande och ger betydligt mer djupgående vila än vanlig sömn. Här får hela nervsystemet välbehövlig vila.


GROUNDANCE – med Kroppskännedom

En fördjupning i hur vi kan röra oss utan onödiga spänningar - röra oss optimalt istället för maximalt. Hur behåller vi oss grundande när rörelsen går uppåt? Hitta vårt center i varje rörelse – från mitten och ut. Rörelsens riktning – finns det ett upp, finns ett ner, finns det ett framåt, finns ett båkåt. Vad är det jag rör på – att flytta medvetenheten på olika kroppsdelar i en rörelse. Ger dig en skönare och för kroppen mer skonsam upplevelse av rörelse.

trummor-dans-kurs-groundance


Jag blir behagligt lekfull, avstressad, glad och samtidigt helt förbluffad över hur denna enkelhet kan vara så komplex. Får en känsla av att bli helt tidlös – ung o gammal på en gång. Kravlösheten är fantastiskt befriande. Att rörelserna ibland tillåts ha ljudeffekter är oemotståndligt för leksinnet. En mycket helande upplevelse av icke-stressande rörelser tillsammans med den afrikanska musikens otroliga rytmer.


 

Groundance – frihet att vara du